• Waardevolle
  nieuwe
  contactpersonen

 • Boeiend
  en
  inspirerend

 • Verbreed je blik op organisaties
  én op jezelf!

 • Een heel interessante ervaring!

IND

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) | Ministerie van Justitie en Veiligheid

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid verantwoordelijk voor de uitvoering van het vreemdelingenbeleid in Nederland. Dat houdt in dat de IND alle aanvragen beoordeelt van vreemdelingen die langere tijd in Nederland willen verblijven of Nederlander willen worden.

Het kan daarbij gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en die daarom hier asiel aanvragen. Maar ook om mensen die hier willen werken, studeren of een gezin willen vormen met iemand die hier al woont. Daarnaast behandelt de IND naturalisatieverzoeken van mensen die hier al zo lang wonen dat zij zich Nederlander voelen en daarom een Nederlands paspoort willen aanvragen.

Bij de IND toetsen we elke aanvraag afzonderlijk aan de regels van het vreemdelingenbeleid. Dat betekent dat we goed luisteren naar het verhaal van elke aanvrager zodat elke beslissing die we nemen, recht doet aan ieders persoonlijke situatie. IND-medewerkers begrijpen dat hun beslissingen grote impact hebben op het persoonlijk leven van mensen. Vraag een willekeurige IND’er naar zijn drijfveer om bij de IND te werken en je hoort dat ons werk ertoe doet.

De IND is op diverse locaties in het land gevestigd. Op de locatie Zwolle zijn verschillende onderdelen van de IND vertegenwoordigd zoals Asiel en Bescherming, Regulier Verblijf en Nederlanderschap, Juridische Zaken en Dienstverlening.

Voor meer informatie over onze organisatie ga je naar www.ind.nl

Welke functies komen in aanmerking?

Download hier de lijst met de functies die in aanmerking komen voor Jouw Uitwisseling. Heb je nog vragen? Mail deze dan naar: glurenbijdeburen@ind.minvenj.nl o.v.v. JU 23.

Interesse in een uitwisseling met ons?

Wij ontvangen je graag voor een uitwisseling. Omdat wij werken met vertrouwelijke informatie en integriteit één van onze kernwaarden is, kan het zijn dat we jou vragen om van tevoren een geheimhoudingsverklaring te tekenen. Ook moet je je kunnen legitimeren.

Vul het formulier in en geef een korte motivatie waarom je nieuwsgierig bent naar het werk van onze collega’s. Vervolgens ontvang je een bevestiging per mail en nemen wij binnen 4 weken contact met je op. In overleg wordt dan de datum van uitwisseling bij de IND afgesproken.